Продукти: 
•	2 с.л. зехтин (студено пресован)
•	1 с.л. едро нарязан чесън
•	1 с.л. ситно нарязани пресни листа от босилек
•	1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
•	1 ч.л. нарязани листа от пресен риган
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в голям тиган и запържваме нарязания чесън до златисто, но внимаваме да не потъмнее. 
После изваждаме чесъна и прибавяме нарязаните листни подправки. Разбъркваме, отстраняваме от огъня и поръсваме със сол и прясно смлян черен пипер.
Изсипваме сварените и отцедени макарони в готовия сос и разбъркваме. Сосът е идеален за спагети и лингуини.
 
              Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
 
              Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
 
              Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
 
              Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...