Продукти:
• 2 с.л. зехтин (студено пресован)
• 1 с.л. едро нарязан чесън
• 1 с.л. ситно нарязани пресни листа от босилек
• 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
• 1 ч.л. нарязани листа от пресен риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в голям тиган и запържваме нарязания чесън до златисто, но внимаваме да не потъмнее.
После изваждаме чесъна и прибавяме нарязаните листни подправки. Разбъркваме, отстраняваме от огъня и поръсваме със сол и прясно смлян черен пипер.
Изсипваме сварените и отцедени макарони в готовия сос и разбъркваме. Сосът е идеален за спагети и лингуини.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...