Продукти:
• 2 ч.ч. зеленчукова отвара
• 2 с.л. запечено брашно
• половин глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 морков
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
• 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с настъргания морков в олиото 10 мин. Поръсваме с червения пипер, наливаме половината от отварата и кипваме сместа.
Размиваме брашното в останалата отвара и внимателно го прибавяме към соса. Подправяме със захарта и солта, варим 30 мин на тих огън и прецеждаме през сито.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...