Кулинарни рецепти » Основен тъмен сос

 Основен тъмен сос

Продукти:

• 2 ч.ч. зеленчукова отвара
• 2 с.л. запечено брашно
• половин глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 морков
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
• 1 щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с настъргания морков в олиото 10 мин. Поръсваме с червения пипер, наливаме половината от отварата и кипваме сместа.

Размиваме брашното в останалата отвара и внимателно го прибавяме към соса. Подправяме със захарта и солта, варим 30 мин на тих огън и прецеждаме през сито.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало