Продукти:
• 1 к.ч. олио
• 5-6 с.л. ситно нарязан магданоз
• сок от 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
В стъклен съд смесваме ситно нарязания магданоз, лимоновия сок и сол на вкус. Постепенно прибавяме олиото като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. По желание можем да прибавим към соса и малко счукан чесън.
Поднасяме към варена риба, месо, яйца и картофи.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...