Продукти:
• 150 г шунка
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 250 мл бульон
• 1 бучка захар
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. горчица
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребно и я запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното, бульона, оцета, захарта и сол на вкус. Варим 15 мин на слаб огън, като периодично разбъркваме.
Слагаме горчицата в сосиера и върху нея изсипваме готовия сос. След това леко разбъркваме. Сосът е подходящ печено свинско месо, колбаси и други видове месо.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....