Кулинарни рецепти » Студен сос от цвекло и хрян

 Студен сос от цвекло и хрян

Продукти:

• 1 по-голям корен от хрян
• 2 главички червено цвекло
• 1/2 ч.л. захар
• ябълков оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме корена хрян, настъргваме го на ситно ренде, заливаме с 1 к.ч. топла вода, покриваме и оставяме да престои така 30 мин.

Обелваме червеното цвекло и го настъргваме на едро ренде. Смесваме го с хряна, захарта, сол и оцет на вкус и разбъркваме добре. Поднасяме соса към варено, печено и желирано месо или пача.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало