Продукти:
• 1 по-голям корен от хрян
• 2 главички червено цвекло
• 1/2 ч.л. захар
• ябълков оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме корена хрян, настъргваме го на ситно ренде, заливаме с 1 к.ч. топла вода, покриваме и оставяме да престои така 30 мин.
Обелваме червеното цвекло и го настъргваме на едро ренде. Смесваме го с хряна, захарта, сол и оцет на вкус и разбъркваме добре. Поднасяме соса към варено, печено и желирано месо или пача.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...