Продукти:
• на1 ч.ч. дренки - 1 ч.ч. захар
• лимонтозу
За варната вода:
• на 5 л вода - 1 ч.ч. прецедена негасена вар
За сиропа:
• на 2 ч.ч. вода - 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Избираме непрезрели дренки, вадим им костилките и ги оставяме 1-2 часа във варната вода, след което изплакваме.
Сваряваме сироп от посочените продукти, пускаме дренките и варим, докато сладкото се сгъсти. Малко преди края прибавяме лимонтузуто /на 1 кг захар 1/2 ч.л. лимонтузу/
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...