Кулинарни рецепти » Супа от киселец

 Супа от киселец
(Белгия)

Продукти: (за 4 порции)

100-150 г киселец
7-8 ч.ч. месен бульон
1 с.л. мас
1 с.л. масло
сърцевината на 1 малка маруля
2 жълтъка
1 с.л. ситно нарязан девисил
1 ч.л. захар
2-3 щипки сол
6-7 с.л. изпържени хапки от бял хляб

Начин на приготвяне:

Нарязваме киселеца и сърцевината от марулята на тънки ивички и заедно с наситнения девисил ги запържваме в сгорещената мас. Наливаме бульона, подправяме със захарта и солта, захлупваме и варим 30 мин на умерен огън.

Разбиваме жълтъците с малко студен бульон, постепенно сипваме 1 к.ч. горещ бульон, разбъркваме добре и връщаме застройката в тенджерата. Прибавяме маслото и подгряваме, без да възваряваме.

Поднасяме супата с изпържените хлебни кубчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало