Продукти: (за 4 порции)
100-150 г киселец
7-8 ч.ч. месен бульон
1 с.л. мас
1 с.л. масло
сърцевината на 1 малка маруля
2 жълтъка
1 с.л. ситно нарязан девисил
1 ч.л. захар
2-3 щипки сол
6-7 с.л. изпържени хапки от бял хляб
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселеца и сърцевината от марулята на тънки ивички и заедно с наситнения девисил ги запържваме в сгорещената мас. Наливаме бульона, подправяме със захарта и солта, захлупваме и варим 30 мин на умерен огън.
Разбиваме жълтъците с малко студен бульон, постепенно сипваме 1 к.ч. горещ бульон, разбъркваме добре и връщаме застройката в тенджерата. Прибавяме маслото и подгряваме, без да възваряваме.
Поднасяме супата с изпържените хлебни кубчета.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...