Продукти:
• 2 с.л. краве масло
• 100 г сирене фонтина
• 100 г сирене горгонзола
• 100 г рикота
• 100 г настърган пармезан
• 1 к.ч. течна сметана
• италиански магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В дебелостенна тенджера разтопяваме маслото на умерен огън. Намаляваме огъня и сипваме настърганите фонтина, горгонзола и рикота. Бъркаме, докато се разтопят, сипваме сметаната и поръсваме настъргания пармезан.
Разбиваме с тел, докато получим гладък сос, подправяме със сол и прясно смлян черен пипер и заливаме сварените макарони. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.
Сосът е подходящ за къса паста и равиоли с месо.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...