Продукти:
• 2 с.л. краве масло
• 100 г сирене фонтина
• 100 г сирене горгонзола
• 100 г рикота
• 100 г настърган пармезан
• 1 к.ч. течна сметана
• италиански магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В дебелостенна тенджера разтопяваме маслото на умерен огън. Намаляваме огъня и сипваме настърганите фонтина, горгонзола и рикота. Бъркаме, докато се разтопят, сипваме сметаната и поръсваме настъргания пармезан.
Разбиваме с тел, докато получим гладък сос, подправяме със сол и прясно смлян черен пипер и заливаме сварените макарони. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.
Сосът е подходящ за къса паста и равиоли с месо.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...