Продукти:
• 2 с.л. краве масло
• 100 г сирене фонтина
• 100 г сирене горгонзола
• 100 г рикота
• 100 г настърган пармезан
• 1 к.ч. течна сметана
• италиански магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В дебелостенна тенджера разтопяваме маслото на умерен огън. Намаляваме огъня и сипваме настърганите фонтина, горгонзола и рикота. Бъркаме, докато се разтопят, сипваме сметаната и поръсваме настъргания пармезан.
Разбиваме с тел, докато получим гладък сос, подправяме със сол и прясно смлян черен пипер и заливаме сварените макарони. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.
Сосът е подходящ за къса паста и равиоли с месо.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...