Кулинарни рецепти » Розов сос

 Розов сос

Продукти:

• 25 г краве масло
• 4-5 моркова
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко /или зеленчукова отвара/
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме морковите на ситно ренде и изстискваме сока им. Разтопяваме маслото на слаб огън и постепенно сипваме брашното.

Щом брашното попие мазнината, постепенно наливаме млякото и сока от моркови. Варим на слаб огън, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая подправяме с малко масло и посоляваме.

Поднасяме соса към варени меса, риба и зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало