Продукти:
• 25 г краве масло
• 4-5 моркова
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко /или зеленчукова отвара/
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите на ситно ренде и изстискваме сока им. Разтопяваме маслото на слаб огън и постепенно сипваме брашното.
Щом брашното попие мазнината, постепенно наливаме млякото и сока от моркови. Варим на слаб огън, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая подправяме с малко масло и посоляваме.
Поднасяме соса към варени меса, риба и зеленчуци.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...