Кулинарни рецепти » Розов сос

 Розов сос

Продукти:

• 25 г краве масло
• 4-5 моркова
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко /или зеленчукова отвара/
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме морковите на ситно ренде и изстискваме сока им. Разтопяваме маслото на слаб огън и постепенно сипваме брашното.

Щом брашното попие мазнината, постепенно наливаме млякото и сока от моркови. Варим на слаб огън, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая подправяме с малко масло и посоляваме.

Поднасяме соса към варени меса, риба и зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало