Продукти:
• 200 г дребни скариди
• 1 ч.ч. течна сметана
• 1 равна с.л. брашно
• 2 с.л зехтин
• 1 к.ч. бяло вино
• черен и бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и подсушаваме скаридите. Пускаме ги в загретия зехтин и леко ги запържваме. Заливаме ги със сметаната и виното и задушаваме няколко минути на слаб огън, като периодично разбъркваме.
После сипваме брашното, размито в малко вода, посоляваме, поръсваме с черен и бял пипер и задушаваме още 2-3 мин, като бъркаме непрекъснато. Поднасяме веднага със сварени тънки макарони.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...