Продукти:
• 130 г чесън
• 2 ч.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна заедно със солта. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото - в началото капка по капка, а след това на тънка струйка. Продължаваме да разбиваме, докато чесънът поеме цялото количество мазнина. Накрая подправяме с оцета.
Използваме соса за заливка на зеленчукови салати, особено на печени или мариновани люти чушки.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...