Продукти: (за 4 порции)
• 100 сушени бели гъби
• 200 г печено месо /смес/
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1 по-малка краставица
• 4-5 стръка зелен лук
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол и подсладител на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите за 3-4 часа в топла вода и след това ги сваряваме в същата вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине, а гъбите нарязваме на тънки ивички. Нарязваме месото, краставицата и яйцето на кубчета, а зеления лук нарязваме на ситно и претриваме с малко сол.
Смесваме всички продукти, заливаме ги с изстиналия гъбен бульон, прибавяме сметаната и разбъркваме. Подправяме със сол и подсладител на вкус и поръсваме със ситно нарязан копър.
Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...
И най-здравият човек на света прибягва до лекарствата, щом го заболи глава или стомах, нарани се неволно, попрекалил е с алкохола, става му лошо... Има обаче един много по-приятен, а и по-здравословен...
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...
Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...