Продукти:
• 125 г нискомаслен маргарин
• 1 1/2 с.л. течен подсладител
• 50 г пълнозърнесто брашно
• 250 г овесени ядки
• 50 г белени бадеми или фъстъци
Начин на приготвяне:
Отделяме 1 ч.л. маргарин за намазване на формата, а останалия стопяваме на слаб огън заедно с подсладителя. Прибавяме брашното, овесените ядки и смлените бадеми и бъркаме, докато получим еднородна смес.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем 25-30 мин при температура 180°С. Готовия кекс разрязваме на 16 квадратчета.
Един кекс съдържа: Енергия – 122 ккал/513 кДж; Въглехидрати – 14,3 г.
Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...
Дамите с продължителен (над 35 дни) или нередовен месечен цикъл са изложени на двойно по-голяма опасност да се разболеят от диабет в сравнение с тези, които имат редовен мензис (на всеки 24-31 дни). Т...
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...