Продукти: (за 4 порции)
• 500 г моркови
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. грис
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кръгчета, задушаваме ги в млякото, докато омекнат и после ги пасираме. Сипваме гриса и бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти.
Прибавяме обелените и настъргани ябълки, посоляваме и оформяме от сместа кюфтенца. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
При сервиране гарнираме със сметана.
Дивите кестени, широко известни с недотам привлекателното име конски кестени, са едни от най-разпространените дървета из улиците, парковете и градините на цялата страна. Кестенът е чудесно естестве...
От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...
Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...
Въпреки че често е възприемана като зърнена култура, всъщност елдата не е житно растение, а отделен вид. Вкусна и полезна, за нищо на света не пропускайте да я включите в диетичното си меню. Тя...