Продукти: (за 4 порции)
• 500 г прясно зеле
• 1 парче цвекло
• 1 к.ч. боровинки
• 100 г сметана
• 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ситно и го претриваме. Прибавяме отцедения сок от боровинките, настърганото цвекло и сметаната. Подслаждаме със захарта и разбъркваме.
Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...
Витамин А може да бъде токсичен, ако превишава 100 000 МЕ (международни единици) на ден, като този прием е продължил няколко месеца. Първите симптоми са повдигане, главоболие и мъгла пред очите. ...
Мазнини се консумират преди обяд, въглехидрати - вечер, зъбите се мият често, спи се на студено... Тези малко странни, но полезни навици, съчетани помежду си, гарантират, че ще можете да стопите повеч...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...