Продукти:
• 2 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 к.ч. стафиди
• 2-3 с.л.захар
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза в малко количество вряща вода и варим, докато набъбне. Прибавяме подсладеното горещо мляко и продължаваме да варим до готовност.
След това смесваме със стафидите, изсипваме в намаслена тавичка и запичаме в умерено загрята фурна. Сервираме пудинга със сметана.
Разбира се, можем да се тъпчем с лекарства при най-малкото физическо неразположение или емоционален стрес, но по-добре, а и по-приятно е да заменим хапчетата с плодове, зеленчуци, месо или сладкиши, п...
Години наред за краставицата се е казвало, че може да не е толкова полезна, но в никакъв случай не е и вредна. В старинния руски град Суздал, разположен на река Каменка, съществува интересна традиция ...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...