Продукти:
• 200 г шунка
• 100 г млад грах от консерва
• 100 г мариновани или консервирани гъби
• 200 г картофи
• 200 г моркови
• 1 главичка целина
• 100 г кисели краставички
• 2 яйца
• майонеза
Начин на приготвяне:
Поотделно сваряваме картофите морковите и целината, обелваме ги и ги нарязваме на дребни кубчета. Така нарязваме и останалите продукти.
Смесваме всичко, посоляваме на вкус, объркваме добре с майонезата, по желание подкиселяваме с лимонов сок и подреждаме в салатиера. Отгоре наръсваме с нарязаните на ситно твърдо сварени яйца. Украсяваме с маслинки и стръкчета пресен магданоз.
Тази салата задължително трябва да престои поне едно денонощие , за да поемат зеленчуците майонезата.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...