Кулинарни рецепти » Праз с фалшива майонеза

 Праз с фалшива майонеза

Продукти:

• 2-3 стръка праз /бялата част/
• 50 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 250 г кисело мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• лимонов сок, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Оставяме маслото на стайна температура да омекне. Един по един прибавяме в него жълтъците като бъркаме в една посока.

Сипваме брашното и размитото с малко вода кисело мляко. Слагаме тази смес на котлона и бием, докато се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок и оставяме да изстине.

Нарязваме праза на по-големи парченца, които бланшираме леко във вряща подсолена вода. Отцеждаме, наръсваме ги обилно с черен пипер и ги подреждаме в салатиера.

Заливаме със соса и украсяваме с нарязани на ладийки яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало