Продукти:
• 2-3 стръка праз /бялата част/
• 50 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 250 г кисело мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• лимонов сок, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото на стайна температура да омекне. Един по един прибавяме в него жълтъците като бъркаме в една посока.
Сипваме брашното и размитото с малко вода кисело мляко. Слагаме тази смес на котлона и бием, докато се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок и оставяме да изстине.
Нарязваме праза на по-големи парченца, които бланшираме леко във вряща подсолена вода. Отцеждаме, наръсваме ги обилно с черен пипер и ги подреждаме в салатиера.
Заливаме със соса и украсяваме с нарязани на ладийки яйца.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...