Кулинарни рецепти » Пиперки, пълнени с топено сирене

 Пиперки, пълнени с топено сирене

Продукти:

• 8 зелени пиперки
• 8 парченца топено сирене
• 4 скилидки чесън
• 4 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 1-2 моркова
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Потапяме пиперките за 10 мин в кипяща подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.

Нарязваме твърдо сварените яйца на парченца. Почистваме маслините от костилките и ги нарязваме на парченца.

Настъргваме морковите на ситно ренде. Заливаме ги с олиото и ги поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме топеното сирене, счукания чесън, яйцата и маслините. Разбъркваме добре и пълним пиперките с приготвената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало