Продукти:
• 1/2 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. масло
• 10 зърна черен пипер
• 1 малка главичка лук
• кисели краставички с дължина 6-7 см
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Изпържваме ориза в маслото и го заливаме с 1-2 ч.ч. вряща вода или бульон. Посоляваме, прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук.
Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън. Когато оризът е готов, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме леко.
Разрязваме краставичките напречно, издълбаваме ги и пълним с готовата плънка. Освен като предястие, пълнените краставички можем да поднесем и като гарнитура към печено месо.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...