Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 3 скилидки чесън
• 1 малка прясна краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 твърд домат
• 30-35 г орехови ядки
• 20 г лютика /пикантна лютеница/
• 3-4 стръкчета копър
• половин връзка магданоз
• босилек, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме размекнатото масло с изварата, счукания чесън, наситнените магданоз, копър и босилек, обелената и ситно нарязана краставица, скълцаните домати и яйцата, нарязани на дребни кубчета. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Измесваме като тесто, като постепенно сипваме смлените орехи.
Разстиламе сместа върху намаслено фолио и я навиваме на стегнато руло. Отстраняваме фолиото и намазваме рулото с лютика. Оставяме го няколко часа в хладилника и го поднасяме, нарязано на коси филийки.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...