Продукти:
• 500 г аспержи
• 200 г краве масло
• 4 жълтъка
• 100 г кашкавал
• сокът от половин лимон
• сол, бял пипер
Начин на приготвяне:
Изрязваме твърдите краища на аспержите. Слагаме ги в съд с вряща подсолена вода и варим 5 минути, докато омекнат. После ги отцеждаме добре.
Запържваме леко маслото в тигана и го оставяме да изстине.
Разбиваме жълтъците с малко вода на пяна. Затопляме ги леко в тиганче на котлона, като продължаваме да ги бъркаме около 3 минути, докато сместа се сгъсти. Сваляме ги от котлона и добавяме към тях изстуденото масло, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме и лимоновия сок.
С получения сос поливаме аспержите и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...