Продукти: (за 4 порции)
• 300 г зрял боб
• 300 г сух грах
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 чушки
• 2 домата
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3-4 с.л. олио
• джоджен, копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме боба и граха и ги накисваме в студена вода за 1 нощ. Изливаме водата, наливаме нова и ги варим на тих огън. След като се сварят, ги изсипваме в тавичка.
Нарязваме 1 домат, моркова, целината, чушките, лука и чесъна. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Щом поомекнат, посоляваме и ги изсипваме при боба и граха. Разбъркваме и поръсваме със ситно нарязаните джоджен и копър.
Отгоре нареждаме кръгчета от втория домат и запичаме в слаба фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...