Продукти: (за 4 порции)
• 300 г зрял боб
• 300 г сух грах
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 чушки
• 2 домата
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3-4 с.л. олио
• джоджен, копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме боба и граха и ги накисваме в студена вода за 1 нощ. Изливаме водата, наливаме нова и ги варим на тих огън. След като се сварят, ги изсипваме в тавичка.
Нарязваме 1 домат, моркова, целината, чушките, лука и чесъна. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Щом поомекнат, посоляваме и ги изсипваме при боба и граха. Разбъркваме и поръсваме със ситно нарязаните джоджен и копър.
Отгоре нареждаме кръгчета от втория домат и запичаме в слаба фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...