Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг месо от гъска
• 2 ч.ч. сварен зрял боб
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 3-4 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме месото, нарязваме го на порции и го изпържваме в загрятото олио от всички страни, докато хване корица. Прибавяме ситно нарязания лук, а също така нарязаните на ситно моркови, пащърнак, целина и магданозен корен. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.
Прибавяме предварително сварения и отцеден боб и доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода. Поръсваме с черен пипер и стрит джоджен и задушаваме на тих огън около 30 мин. Накрая прибавяме счукания чесън и поднасяме.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...