Продукти: (за 4 порции)
• 800 г гъши гърди
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. гъша мас
• 1 глава лук
• 1 малък морков
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме гъшите гърди и ги слагаме в сгорещената мас с кожата надолу. Прибавяме нарязаните на парченца лук и кореноплоди. Поръсваме мащерката и наливаме малко вино.
Задушаваме на умерен огън, докато месото омекне, като от време на време наливаме по малко вино. Поднасяме с прецедения сос, от който сме отстранили част от мазнината.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...