Кулинарни рецепти » Гъши гърди с вино

 Гъши гърди с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г гъши гърди
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. гъша мас
• 1 глава лук
• 1 малък морков
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме гъшите гърди и ги слагаме в сгорещената мас с кожата надолу. Прибавяме нарязаните на парченца лук и кореноплоди. Поръсваме мащерката и наливаме малко вино.

Задушаваме на умерен огън, докато месото омекне, като от време на време наливаме по малко вино. Поднасяме с прецедения сос, от който сме отстранили част от мазнината.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало