Продукти: (за 2 порции)
• 4 пъдпъдъка
• 200 г сланина
• 1 к.ч. мазнина за пържене
• 500 мл тежко червено вино
• 1 ч.л. нишесте
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пъдпъдъците ги отвътре и отвън със сол и ги оставяме да отлежат. След това ги обвиваме в тънки листове сланина, завързваме ги с конец и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Заливаме изпържените пъдпъдъци с 1/3 от виното и ги задушаваме, докато омекнат. От време на време наливаме по малко от останалото вино. Изваждаме готовите пъдпъдъци и отстраняваме конците.
Нарязваме останалата сланина на дребно и пълним с нея коремната кухина на пъдпъдъците. Прибавяме към винения сос захарта и размитото с малко вода нишесте и го кипваме.
Сервираме пъдпъдъците по 2 в порция, а соса поднасяме отделно.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...