Продукти: (за 4 порции)
• 800 г месо от гърдите на млада пуйка
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 чушки от сурова туршия
• 2-3 домата от консерва
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото от пуйката на парчета и го задушаваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Наливаме 1 непълна ч.ч. топла вода и след 3-4 мин отстраняваме огъня.
Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер и наливаме още 1 ч.ч. топла вода. Разбъркваме енергично с дървена лъжица и връщаме ястието на огъня.
Захлупваме и задушаваме, докато месото започне да омеква. Добавяме чушките, нарязани на колелца, и обелените и нарязани на едро домати. Продължаваме да задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...