Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, заливаме го с кипяща подсолена вода и варим на тих огън. Изваждаме сварените порции и ги разпределяме в чинии за сервиране.
Сгорещяваме олиото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Посоляваме леко, наливаме от горещия пилешки бульон и бъркаме върху огъня, докато получим гладка каша. Подправяме с черен пипер и счукан чесън и заливаме пилешките порции с кашата.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...