Кулинарни рецепти » Пуйка с прясно зеле

 Пуйка с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 средно голяма зелка
• половин млада пуйка
• 1 глава лук
• 4-5 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. ким
• 1,5 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пуйката на порции. Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и я стриваме с ръце. Поръсваме с ким и червен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и разбъркваме.

Разстиламе на дъното на тенджера под налягане половината от зелето, нареждаме отгоре месото от пуйката и покриваме с останалото зеле. Отгоре слагаме нарязаните на филийки домати и заливаме с олиото и 1 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 35 мин. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер. /По желание можем предварително да позапържим месото./

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало