Кулинарни рецепти » Пуйка с прясно зеле

 Пуйка с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 средно голяма зелка
• половин млада пуйка
• 1 глава лук
• 4-5 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. ким
• 1,5 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пуйката на порции. Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и я стриваме с ръце. Поръсваме с ким и червен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и разбъркваме.

Разстиламе на дъното на тенджера под налягане половината от зелето, нареждаме отгоре месото от пуйката и покриваме с останалото зеле. Отгоре слагаме нарязаните на филийки домати и заливаме с олиото и 1 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 35 мин. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер. /По желание можем предварително да позапържим месото./

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало