03.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2029  |   0  
Пиле в червено вино
Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле
• 100 г гъби
• 4 главички лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. коняк
• 250 мл червено вино
• 4 с.л. олио
• 1 равна с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1-2 стръкчета прясна мащерка /1 ч.л. сушена/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме 1 глава ситно нарязан лук, нарязаните гъби и счукания чесън. Задушаваме сместа десетина минути.

Връщаме пилето, заливаме с коняка и прибавяме останалия лук, нарязан на ивички, дафиновия лист и мащерката. Наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме. Задушаваме на тих огън, докато месото омекне.

Накрая изваждаме пилето и сгъстяваме соса на огъня. Разпределяме пилешките порции в чиниите за сервиране и заливаме със соса.
14.09.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020