Кулинарни рецепти » Суфле от пиле

 Суфле от пиле

Продукти: (за 2 порции)

• 100 г печено пилешко месо без кожата
• 3 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. настърган кашкавал
• 4 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

От маслото, брашното и млякото приготвяме сос бешамел. Изчакваме да се охлади и добавяме настъргания кашкавал, разбитите жълтъци, смляното месо и сол на вкус.

Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в намаслен огнеупорен съд и печем в умерена фурна, докато суфлето хване златиста коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало