Продукти:
• 500 г филе от бяла риба
• 4 картофа
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. масло
• 125 мл бяло вино
• 250 г сметана
• сокът от един лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме рибните късове, подсушаваме ги и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер. Обелваме картофите и ги настъргваме.
Рибните филета овалваме в картофените стърготини и притискаме добре. Изпържваме парчетата от двете страни, изваждаме ги и нареждаме върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поставяме рибата в съд с капак на топло.
Нарязваме лука на малки кубчета, изпържваме го в разтопеното масло и заливаме с виното. Оставяме да поври и добавяме сметаната и ситно нарязаните магданоз и копър. Когато сосът заври, отстраняваме от котлона и подправяме със сол и черен пипер.
В чиниите за сервиране слагаме няколко парчета риба и заливаме с приготвения сос.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...