Продукти: (за 4-5 порции)
• 600-700 г филе от скумрия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1,5 к.ч. бяло вино
• 600 г пресни картофи
• 2-3 домата
• 1-2 зелени пиперки
• 1 краставица
• половин к.ч. олио
• 1 бучка краве масло
• сок от 1 лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибата със сол и лимонов сок.
В половината от олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. След 5-6 мин към тях прибавяме нарязаното на парчета рибно филе, ситно нарязан магданоз и виното и задушаваме още 10 мин.
Запържваме в останалата мазнина нарязаните на кръгчета пиперки, а след това последователно прибавяме обелените и нарязани на кръгчета краставици и обелените и настъргани домати. Изсипваме задушените зеленчуци при рибата и заедно ги задушаваме още 5-6 мин.
Поръсваме готовото ястие с черен пипер и го сервираме топло заедно с картофите, които сме задушили отделно с маслото и сме поръсили със ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...