Кулинарни рецепти » Дроб сарма със спанак в гювечета

 Дроб сарма със спанак в гювечета

Прoдукти:

• агнешки бял и черен дроб, сърцето
• 500-600 г спанак
• 1 к.ч. масло
• 2 връзки пресен зелен лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
• магданоз
• джоджен
• 1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 яйца

Начин на приготвяне:

Задушаваме сварените и нарязани на ситно агнешки карантии, след което добавяме нарязания спанак и бъркаме, докато омекне.

Слагаме нарязания лук, ориза и червения пипер. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен. Наливаме от бульона и разпределяме сместа в гювечета.

Заливаме всяко с разбитите с киселото мляко яйца. Печем в умерена фурна около 30 минути. Поднасяме с кисело мляко и зелена салата.

Автор: Малина Симеонова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало