Продукти: (за 5 порции)
• 500 г стар фасул
• 100 г сухи пиперки
• 100 г свинска мас
• 400 г пръжки
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме добре фасула и го счукваме на дребно без да го мием. След това го сипваме в пръстен съд и го заливаме със студена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и целите червени пиперки. Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари фасулът, след което посоляваме.
Правим лека запръжка от маста и червения пипер и прибавяме към нея пръжките. Сипваме готовата запръжка при фасула, захлупваме и оставяме ястието да ври още само 5-6 мин на тих огън.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...