Продукти: (за 4 порции)
· 500 г къси макарони
· 1 голяма яребица /или заешко месо/
· 1 връзка корени за супа
· 80 г краве масло
· 100 г настърган кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме яребицата и корените за супа в подсолена вода. Щом омекнат, обезкостяваме месото и го нарязваме на ситно.
В същия бульон сваряваме макароните и ги отцеждаме. Размесваме ги със сгорещеното масло, настъргания кашкавал и месото от дивеча.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...