Продукти: (за 4 порции)
· 500 г къси макарони
· 1 голяма яребица /или заешко месо/
· 1 връзка корени за супа
· 80 г краве масло
· 100 г настърган кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме яребицата и корените за супа в подсолена вода. Щом омекнат, обезкостяваме месото и го нарязваме на ситно.
В същия бульон сваряваме макароните и ги отцеждаме. Размесваме ги със сгорещеното масло, настъргания кашкавал и месото от дивеча.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...