Продукти:
· 300 г ориз
· 6 чаени чаши прясно мляко
· 20 бадема
· 1 кафена чашка захар
· 200 г макарони
· 1 лимон
· 1/2 с.л. разтопено краве масло
· 1 лимон
· 1 щипка сол
· сладко по избор
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза на слаб огън с млякото, докато омекне. Прибавяме настърганата кора от лимона, счуканите бадеми, захарта и маслото.
Сваряваме макароните в леко подсолена вода.
Сипваме от сместа с ориза в обляна с вода форма, отгоре разстиламе от макароните, върху тях пак ориз и т.н. Оставяме ястието в хладилника за 1 нощ и поднасяме.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...