Продукти: (за 4 порции)
· 400 г юфка на ленти
· 400 гъби
· 1-2 скилидки чесън
· 4 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. сметана
· 1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
· 100 г настърган кашкавал
· 3-4 листа маточина
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме чесъна и маточината и ги задушаваме 5 мин в зехтина. Оставяме ги да престоят няколко мин и отново загряваме. Прибавяме нарязаните на ивички гъби и ги запържваме.
Сипваме зеленчуковия бульон и задушаваме 5-6 мин. Подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме сварената юфка, сипваме сметаната и кашкавала и разбъркваме.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...