Продукти:
• 1 голяма глава целина
• 3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. галета
• половин лимон
• 1 ч.ч. бульон
• магданоз, сос
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на дребни кубчета, заливаме я с олиото и загряваме на огъня, след което заливаме с половината от бульона, посоляваме, оттегляме на тих огън и задушаваме. Докато задушаваме от време на време доливаме по 1 с.л. бульон и разбъркваме.
Изваждаме целината и я поръсваме със сок от лимон и запържената в маслото галета, размесена със ситно нарязан и осолен магданоз. Поднасяме към пържени, печени и задушени меса и дивеч.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...