Кулинарни рецепти » Баница с тиква

 Баница с тиква

Продукти:

• 500 г брашно
• 1,5 кг тиква
• 1 пакетче краве масло
• 4-5 с.л. олио
• 150 г орехови ядки
• 200 г кристална захар
• 50-60 г пудра захар
• 120 г сухар
• 1 ч.л. канела
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, почистваме я от влакнестата част и семките, настъргваме я на ренде и я задушаваме в олиото заедно с кристалната захар. След това смесваме със счукания сухар, канелата и смлените орехови ядки.

От брашното, което сме пресяли два пъти, 1 ч.ч. вода и 1 щипка сол омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кори. Поръсваме корите с разтопено масло и с приготвената плънка и поотделно ги навиваме на рула, които нареждаме в намаслена тавичка.

Поръсваме с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна. Поднасяме баницата студена, поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало