Кулинарни рецепти » Постен щрудел

 Постен щрудел

Продукти:

• 200 мл вода
• 200 мл олио
• 150 г захар
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 6-7 ябълки
• 100 г смлени орехи
• 1 пакетче канела
• 4 с.л. галета
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде.Прибавяме орехите, канелата и галетата и разбъркваме.

Смесваме водата, олиото и захарта. Постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме много добре.

Изсипваме половината от тестото в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре разстиламе настърганите ябълки. Покриваме с останалото тесто и печем в умерена фурна. Изчакваме щрудела да изстине и поръсваме обилно с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало