Продукти: (за 4 порции)
• 500 г готово тесто за пица
• 3-4 с.л. доброкачествен зехтин
• 1 буркан домати консерва
• 4-5 скилидки чесън
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 с.л. суха чубрица /пресен риган/
• 1 ч.л. захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината зехтин и леко запържваме нарязания на ситно чесън. Прибавяме обелените и нарязани на ситно домати, подправяме със сол, черен пипер, захар и стритото кубче бульон и оставяме сместа на умерен котлон, за да изври течността и сосът да се сгъсти. Прехвърляме в дълбок съд и пасираме с миксер.
Намазняваме кръгла тава и разстиламе тестото на пласт с дебелина 3 см. Намазваме отгоре с останалия зехтин и покриваме с равномерен пласт доматен слой. Наръсваме с чубрицата и ригана и печем 15-20 мин при температура 220°С.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...