Кулинарни рецепти » Козунак с кисело мляко

 Козунак с кисело мляко

Продукти:

• 1 кг брашно
• 25 г мая
• 4 с.л. кисело мляко
• 4 яйца
• 8 с.л. олио
• 12 с.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 6 капки оцет
• 1 ванилия
• 250 мл газирана вода

Начин на приготвяне:

Леко затопляме газираната вода и размиваме с нея, с 6 с.л. брашно и щипка захар маята. Оставяме я на топло да шупне. Разбиваме с миксер яйцата, прибавяме киселото мляко, олиото, захарта, солта, ванилията и оцета. Избъркваме добре тази смес, прибавяме маята и брашното на порции. Месим гладко тесто. Намазваме го с олио и го оставяме на топло да втасва.

Разделяме тестото на 6 топки, от които оформяме рула. Правим от тях две по-рехави плетеници и ги оставяме на топло пак да втасват. Подреждаме плетениците в намаслена тава на разстояние една от друга, отгоре ги намазваме с разбито яйце, наръсваме ги с кристална захар и ги слагаме във фурната, без да сме я затопляли предварително. Печем отначало на 300°C, след 20 мин намаляваме на умерена температура и допичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало