Кулинарни рецепти » Пай с кайсии

 Пай с кайсии

Продукти:

• 1 пакет бутер тесто
• 1 кг кайсии
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 с.л. прясно мляко
• масло за формата
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта.

Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазана с масло форма за торти. Разпределяме отгоре кайсиите /без сока който са пуснали/ и поръсваме с останалата захар. Покриваме с втората половина от тестото, като съединяваме краищата на двата пласта. Отгоре намазваме сладкиша с подсладеното мляко.

Печем в силна фурна. Изваждаме готовия пай от формата и сервираме поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало