Продукти:
• 250 г брашно
• 2 пакетчета краве масло
• 120 мл вода
• сол
• 100 г брашно за поръсване
• 1 яйце за намазване
За плънката:
• 300 г сметана
• 100 г захар за сметаната
• 1 ванилия
• 100 г пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото, водата и малко сол замесваме многолистно тесто. /Може да се използва готово бутер тесто/. Разточваме готовото тесто на кора и го намазваме с яйцето.
С назъбена ролка изрязваме ленти с дължина 30 см и ширина 3 см. Навиваме всяка лента около конусовидна тенекиена тръбичка така, че намазаната страна да остане навън и лентата при навиването да се застъпва.
Нареждаме така направените буклички на разстояние една от друга в намокрена с вода тавичка. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Изваждаме букличките от формите, докато са още топли. Оставяме ги да изстинат и ги пълним откъм широката им страна със сметаната, разбита със захарта и ванилията. Поръсваме готовите буклички с пудра захар.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...