Продукти:
• 1 пакет чаени бисквити
• 125 г размекнато масло
• 1 белтък
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 малки настъргани шоколадчета
• 1 ч.ч. смлени орехи
За украсата:
• 60 г краве масло
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ванилия
• конфитюр
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите през машинка и ги омесваме с всички продукти без орехите. Оформяме топчета, леко ги сплескваме и ги овалваме в смлените орехи.
В средата на всяка от сладките правим малка вдлъбнатина, в която шприцоваме от сместа за украсата и слагаме по малко от конфитюра. Оставяме сладките да престоят 1 час в хладилник.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...