Кулинарни рецепти » Супи » Месни супи

Супи:

Агнешка курбан чорба

Продукти: (за 4 порции) • 500 г агнешко месо • 1 глава лук • 2 с.л. краве масло • 1 равна с.л. доматено пюре • 1 равна с.л. брашно • 5-6 ч.ч. вода • 2 чушки • 1 връзка зелен лук • 2 домата • 1 к.ч. ориз • 5-6 зърна черен пипер • 3 стръка джоджен • 2 я...

Агнешка супа

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г предно агнешко възтлъстичко месо • 1 глава лук • 30 г краве масло • 2 с.л. ориз • 2 яйца • 1 с.л. оцет • джоджен, магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки парчета, заливаме го с 1...

Агнешка супа с картофи

Продукти: (за 4-6 порции) • 500 г агнешко месо от предната част • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено краве масло • 3-4 картофа • магданоз, кимион • червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки късчета. Нарязваме лука на ситно и го з...

Агнешка супа със зеленчук

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г агнешко месо • 4-5 морковчета • 3-4 корена от магданоз • половин малка глава целина • 3-4 с.л. краве масло • 1 с.л. брашно • 1 яйце • 1 к.ч. кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на късчета, зали...

Агнешка чорба

Продукти: (за 4 порции) • 500 г месо от предната част на агнето • 2 връзки зелен лук • 1 с.л. брашно • 1 с.л. масло • 1 к.ч. ориз • 2 яйца • 1 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • оцет, сол, магданоз Начин на приготвяне: Нарязваме месото на па...

Агнешка чорба магданозлия

Продукти: (за 4 порции) • 300 г ситно нарязано агнешко месо • 2 връзки магданоз • 1 връзка зелен лук • 2 с.л. олио или бучка краве масло • 1 ч.л. брашно • половин кафена чаша ориз • 1-2 яйца • 2-3 с.л. кисело мляко • черен пипер и сол Начин на приготвян...

Агнешка чорба с булгур

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г по-тлъсто агнешко месо • 5 с.л. олио • 3-4 стръка зелен лук • 1 к.ч. булгур /или ориз/ • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. кисело мляко • 1 връзка джоджен • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото...

Агнешка чорба с кус-кус

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г агнешко месо от гърдите • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 1 връзка джоджен • 1 к.ч. кус-кус • 3 с.л. олио • 1 ч.л. кимион • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца. Задушаваме го в олио...

Агнешка чорба със спанак

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г агнешко месо • 250 г спанак • 1 връзка пресен лук • 1 к.ч. ориз • 2-3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 8-10 зърна черен пипер • 1/2 ч.ч. кисело мляко • 1-2 жълтъка • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на при...

Боб чорба с агнешко месо

Продукти: • 500 г агнешко месо • 1 ч.ч. стар боб • 1 глава лук • 2-3 скилидки чесън • 1 морков • 1 домат • 1-2 щипки червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба и го заливаме...

Бобена чорба с пушен бут

Продукти: (за 4-5 порции) • 200 г зрял фасул • 200 г пушен бут • 1 малък морков • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 2-3 с.л. мазнина • 2-3 с.л. брашно • 3 с.л. заквасена сметана • 1 малка глава лук • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бобена чорба с пушени свински ребра

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. зрял боб • 250 г пушени свински ребра • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • джоджен • сол Начин на приготвяне: Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, залива...

Борш

Продукти: (за 5-6 порции) • 400 г говеждо месо • 200 г птиче месо • половин кисела зелка • половин глава сварено червено цвекло • 1 връзка корени за супа • 3-4 картофа • 2 с.л. свинска мас • 8 ч.ч. хлебен квас /или смес от 4 ч.ч. зелев сок и 4 ч.ч. вода/ • 1...

Борш с месо

Продукти: (за 4-6 порции) • 500 г свинско месо • 1 глава лук • 1 морков • 1 корен магданоз • 1 с.л. брашно • 1 глава цвекло • 1 парче прясно зеле • 3 средно големи домата • 4-5 картофа • 1 глава целина • 2 скилидки чесън • 50 г маргарин • лимонена ки...

Български борш

Продукти: (за 4-6 порции) • 250 г телешко месо • 3-4 моркова • 1 парче целина • 1 стрък праз • 150 г зеле • 50 г зелен фасул • 2-3 домата • 1 с.л. брашно • 60 г краве масло • 1 ч.ч. кисело мляко • 1-2 яйца • 1 дафинов лист • магданоз • черен пипер...

Бързо консоме

Продукти за 6-8 порции: • 500 г крехко говеждо месо • 1 стрък праз • 1 морков • 1 парче целина • 2 л. вода • 1 глава лук • 2 карамфила • 5-6 зърна черен пипер • магданоз • сол Начин на приготвяне: Прекарваме месото през месомелачка и го слагаме в...

Варени телешки гърди

Продукти за 6-8 порции: • 800 г телешко месо от гърдите • 2 глави лук • 2 моркова • половин глава целина • 2 корена от магданоз • 4-5 картофа • 4 домата • магданоз • листа от целина • черен пипер • сол • хрян • оцет Начин на приготвяне: ...

Говежда чорба със зеленчуци

Продукти: (за 6-8 порции) • 800 г говеждо месо • половин прясна зелка • 100 г зелен фасул • 1 морков • 1 глава лук • 2-3 картофа • 3 домата • 1 глава целина • 1 корен магданоз • мащерка, лимонов сок • сметана • черен пипер • сол Начин на приготв...

Гулаш

Продукти: (за 4 порции) • 100 г свинско месо • 100 г телешко месо • 2-3 глави кромид лук • 1 ч.л.сладък червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 2 с.л. олио • 2-3 картофа • 4 ч.ч. костена отвара • ким • оцет • сол Начин на приготвяне: В загрятата ...

Гулаш с говеждо месо

Продукти: (за 4-6 порции) • 600 г говеждо месо • 4-5 картофа • 2-3 големи глави лук • 1 чушка • 2-3 домата • 1 с.л. червен пипер • 1с.л. свинска мас • 2 с.л. брашно • 1,5 л вода • магданоз • кимион • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситн...

Доматена супа с месо

Продукти: (за 4 порции) • 30-40 г краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. оризово брашно • 2 ч.ч. настъргани домати • 150-200 г кайма • 2 жълтъка • 1 к.ч. прясно мляко • магданоз • листа от целина • сол Начин на приготвяне: В половината от маслото и 2...

Зимна супа

Продукти за 4 души: • 350 г осолено свинско месо • 2 с.л. булгур • 40 мл прясно мляко • 1 парче целина • 1 малък морков • 1 парченце ряпа • 2 средно големи картофа • 1 1/2 с.л. брашно • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Слагаме измитото месо...

Зимна супа от телешки джолан

Продукти за 8 порции: • 600-700 г телешки джолан • 7-8 ч.ч. зелев сок • 200 г кисело зеле • 1 глава лук • 2-3 с.л. ориз • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. червен пипер • 1 стрък суха чубрица • 30 г краве масло Начин на приготвяне: Обезкостяваме джолана, нарязв...

Източна супа

Продукти: (за 4-6 порции) • 800 г овнешко месо • 2 глави лук • 2 с.л. олио • 1 кг домати • 4 скилидки чесън • 3 пиперки • 1/2 к.ч. ориз • сметана • магданоз, копър • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците на дребно. ...

напред
Начало