Кулинарни рецепти » Яхния със сливи

 Яхния със сливи

Продукти:

• 700-800 г овче месо
• 1 малка главичка лук
• 30-40 сухи сливи
• 1-2 карамфилчета
• на върха на ножа канела
• 1 ч.л. препечено брашно
• 2-3 с.л. краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сливите за една нощ в хладка вода, за да набъбнат, след което ги отцеждаме.

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в разтопеното масло заедно с настъргания лук. Върху месото слагаме отцедените сливи, заливаме с вода, посоляваме и варим на слаб огън.

Преди дръпване от огъня, сгъстяваме соса с препеченото брашно и пускаме в него канелата и карамфилчетата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало