Продукти:
• 700-800 г овче месо
• 1 малка главичка лук
• 30-40 сухи сливи
• 1-2 карамфилчета
• на върха на ножа канела
• 1 ч.л. препечено брашно
• 2-3 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сливите за една нощ в хладка вода, за да набъбнат, след което ги отцеждаме.
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в разтопеното масло заедно с настъргания лук. Върху месото слагаме отцедените сливи, заливаме с вода, посоляваме и варим на слаб огън.
Преди дръпване от огъня, сгъстяваме соса с препеченото брашно и пускаме в него канелата и карамфилчетата.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...