Продукти: (за 4 порции)
• 600 г кайма /смес/
• 3 яйца
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ориз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати кюфтета, които потапяме в смес от останалите разбити яйца и ситно нарязания магданоз. Изпържваме ги в сгорещеното олио, докато станат златисти.
Прехвърляме кюфтетата в тенджера с широко дъно и ги оставяме да изстинат. Към мазнината, в която сме пържили кюфтетата, прибавяме леко запеченото брашно и го запържваме. След това наливаме 2-3 ч.ч. топла вода, разбъркваме и изсипваме при кюфтетата. Захлупваме тенджерата и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...