Кулинарни рецепти » Пълнени ангинари със зеленчуци

 Пълнени ангинари със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 8 ангинара
• 2 моркова
• 4 глави лук
• 1 глава целина
• 4 картофа
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ангинарите, отрязваме капачета от едната страна и ги издълбаваме. Посоляваме леко отвътре.

Нарязваме морковите, целината и картофите на парчета.

Запържваме с част от мазнината ситно нарязания лук, прибавяме целината, морковите и картофите.

Нарязваме вътрешността на ангинарите на кубчета и я задушаваме 15 мин в загрята мазнина. Прибавяме целината, морковите и картофите, черен пипер, ситно нарязани магданаз и джоджен. Посоляваме, разбъркваме и с получената смес пълним ангинарите.

Захлупваме ги с капачетата, нареждаме ги тавичка, изсипваме обелените и настъргани домати, наливаме малко олио и 1 ч.ч. гореща подсолена вода и печем, докато останат на мазнина.

Нареждаме готовите ангинари в плато, отстраняваме капачетата и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало